Kontorbygg

Visste du at fargetemperaturen på lyset kan påvirke din opplevelse av tretthet? Les mer om hvordan vi satte opp lysløsning med mulighet for å justere fargetemperaturen her.
Kontorbygg

Utfordring

Det var for dårlig bakgrunnsbelysning på et kontor som brukes både som driftskontor og som utgangspunkt for skiftarbeid i forbindelse med driftsproblemer. Da kunne de bare byttet ut de små lampene de hadde tidligere med nye LED lamper, men de var forutseende nok til å bytte ut til armaturer hvor det også var mulig å styre fargetemperaturen mellom 2700K og 4000K.

Løsning

Lys gir energi

Det er mye forskning rundt hvordan fargetemperatur påvirker vår opplevelse av tretthet, blant annet gjennom at denne påvirker produksjon av melatonin, som i neste runde påvirker vår tretthetsfølelse. Vi har derfor levert et system hvor den kan styre fargetemperaturen som funksjon av tid på døgnet slik at lyset på kontoret deres kan få lavere fargetemperatur på ettermiddagen. Dermed oppnås den samme effekten inne som om man oppholdt seg ute, ved at man får litt økt tretthetsfølelse på ettermiddagen og tilsvarende mer opplagt om morgenen.

Denne løsningen kan også brukes til å gjøre de som skal på ettermiddags- og kveldsskift mer opplagt ved at lyset har en høyere fargetemperatur når de er på jobb.

Som det framgår av bildene er det relativt stor forskjell på lyset ved 4000K og 2700K

Kontorbygg 2700K
Kontorbygg 4000K

Siste referanser

Privat garderobe

En privatbolig hvor det var lagt mye vekt på pen arkitektonisk utforming trengte en tilsvarende lysløsning.

Les mer »